U, de petitionaris
Schaaf blijft front

Stem voor het plan 'SCHAAF Blijft! In Beweging'

4.398 ondertekeningen

Vrienden van Schaaf wil Zalen Schaaf behouden als een laagdrempelig cultureel historisch theater. Daarom vragen wij de gemeenteraad Leeuwarden om het plan “SCHAAF Blijft! In Beweging” te kiezen voor de exploitatie van een nieuw Zalen Schaaf. Het sluit naadloos aan bij waar Vrienden van Schaaf voor staat.

Petitie

Wij

de achterban van Vrienden van Schaaf (bezoekers, artiesten, muzikanten, ondernemers en betrokken Leeuwarders en Friezen)

 

constateren dat:

dat Leeuwarden behoefte heeft aan een theater waar de cultureel historische sfeer de bezoekers, artiesten, muzikanten en organisatoren dat speciale Schaaf-gevoel geeft. Waar ook de programmering voor de vijftigplusser in de exploitatie een speciale plek inneemt en de bezoeker met een smalle beurs zich welkom voelt.

 

en verzoeken

de gemeente Leeuwarden 2 juni te kiezen voor het plan “SCHAAF Blijft! In Beweging”.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Leeuwarden 
Petitieloket:
Einddatum:
17-05-2021 
Petitionaris:
Ritsko van Vliet 
Organisatie:
Stichting Vrienden van Schaaf 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Loop mee met levend lint om petitie aan te bieden

“SCHAAF GAAT DOOR …. het lint” op 17 mei aanstaande vanaf 18.15 verzamelen bij Zalen Schaaf.

+Lees meer...

Wij willen met JULLIE als VRIENDEN van SCHAAF een menselijk lint vormen van Zalen Schaaf naar het stadhuis. Het muzikale duo Mick & Sugar loopt voorop. Daar overhandigen wij als bestuur de petitie “SCHAAF Blijft!” aan de gemeente Leeuwarden met nu bijna 4300 handtekeningen.

Iedere deelnemer krijgt een afzetlint van 1,5 meter om de actie coronaproof uit te voeren. Doe mee met “SCHAAF GAAT DOOR …. het lint” en geef je op via vriendenvanschaaf@gmail.com . Je krijgt dan alle deelnemersinformatie

12-05-2021

"SCHAAF Blijft" pakte Open Podium

SCHAAF Blijft! In Beweging pakte het Open Podium om de opinie van de Leeuwarder Raad positief te beïnvloeden. Maar liefst veertig insprekers (waarvan 14 via een video), waaronder Andre Becker, Carel Nout, Herman Schreuder, Inez Timmer en Saco Velt.

+Lees meer...

Iris Steijvers van Orselen deed haar betoog samen met een gebarentolk. De overige vijf sprekers waren voor Herontwikkeling Speelmanskwartier. Bobby Veenstra verraste iedereen met het nieuws dat “SCHAAF Blijft!” het pand van Lammert de Vries mag aankopen om daar de entree van Zalen Schaaf te maken. Voorzitter toonde de kaart van Nederland met daarop de woonplaatsen van alle vierduizend petitieondertekenaars. Op 17 mei discussieert de raad over de kwestie, 2 juni valt het besluit. Tot die tijd zit Vrienden van Schaaf niet stil, daarover later meer

28-04-2021

Pikken middenstip Cambuur door SCHAAF-brothers

The SCHAAF Brothers hadden op 1 april de middenstip uit het Cambuurstadion gehaald. Dit om de gemeente te vertellen dat “Cambuur zonder middenstip, hetzelfde voelt als Leeuwarden zonder Zalen Schaaf”.

+Lees meer...

Met dit statement hopen zij dat de gemeenteraad nog eens goed nadenkt over de toekomst van Zalen Schaaf als laagdrempelig cultureel historisch theater. The SCHAAF Brothers vertelden dat zij de middenstip die donderdag om 16 uur weer terugbrachten. Met een speciale lijmtechniek zou deze gelijk naadloos op zijn plek worden gelegd. Friesch Dagblad trapte in de 1 aprilgrap. Zij wilden in de middag een fotograaf sturen. Lees meer op www.schaafblijft.nl

02-04-2021